Bibliotheek van het Stadsarchief Brugge online doorzoekbaar via Wise

Bibliotheek van het Stadsarchief Brugge online doorzoekbaar via Wise

Enthousiaste invoerders

Het invoeren gebeurt door een enthousiast team van invoerders. Dit team bestaat uit vaste medewerker Bram Vanaelst, vrijwilligster Marianne Borderé en stagiaire Frederike Braem. Catherine Michielssen, medewerkster van de Openbare Bibliotheek, begeleidt het team invoerders van het Stadsarchief. Ze maakt ze vertrouwd met de regels van de catalografie en zorgt voor de publicatie van de catalogus.

Een werk van lange adem

Het huidige boekenbestand breidt zich ook verder uit. De bibliotheek van het vroegere OCMW-archief verhuist geleidelijk aan van het Minnewater naar het Brugse Vrije. De boeken ervan worden meteen in het nieuwe Wise-systeem ingevoerd.  Dit is ook het geval voor de aanwinsten. Beide vormen samen met de boeken van de leeszaal het leeuwendeel van wat er al in Wise opgenomen is.

Dit project is van lange adem en rolt gefaseerd uit. De bibliotheek bevat namelijk een groot aantal boeken over diverse thema’s binnen Brugge en omstreken, geschiedkundige naslagwerken, publicaties over historische hulpwetenschappen, bronnenpublicaties, archieftoegangen, tijdschriften en nog veel meer. Het oude bibliotheeksysteem Marcus blijft fungeren totdat alle boeken in de nieuwe catalogus zijn opgenomen. Dit systeem is enkel in de leeszaal van het Stadsarchief raadpleegbaar.