Erfgoeddag (23/04) in het Stadsarchief Brugge: expo en kinderatelier

Erfgoeddag (23/04) in het Stadsarchief Brugge: expo en kinderatelier

Tentoonstelling: ‘Brugges Beestig Duo. De beer en de zwaan’

De beer en de zwaan zijn twee iconische dieren voor Brugge. Al eeuwenlang bepalen ze mee het beeld van de stad. De beer mag zich zelfs de oudste bewoner van Brugge noemen. Het verhaal hierachter ontdek je, samen met verschillende andere verhalen en weetjes over de Brugse beren en zwanen, in een kleine maar fijne tentoonstelling in het Stadsarchief. De expo brengt ook hulde aan wijlen Jan Desmedt, oprichter van Mendop vzw (Mens en Dier op Papier).

 

 

Gratis.

Doorlopend van 9u30 tot 17u.

Stadsarchief Brugge: Burg 11A – 8000 Brugge

Rolstoeltoegankelijk

In samenwerking met Mendop vzw en Openbaar Domein Stad Brugge.

Na Erfgoeddag loopt de tentoonstelling verder tot en met 30 juni. Op weekdagen dagelijks tijdens de openingsuren van het Stadsarchief (https://www.brugge.be/algemene-informatie-stadsarchief) en in het weekend telkens van 9u30 tot 17u30. Reserveren is niet noodzakelijk.

Kinderatelier: ‘Druk je eigen afbeeldingen van beren en zwanen’

Hou je van spannende verhalen en knutsel je graag? Dan is het drukatelier in het Brugse Stadsarchief echt iets voor jou. Ontdek er de bloedstollende legende van de eerste Vlaamse graaf en hoe zijn ontmoeting met een beer afliep.  En hebben de zwanen iets te maken met de ongelukkige Pieter Lanchals die een kopje kleiner gemaakt werd? Na deze verhalen ga je als een echte drukker aan de slag om jouw prenten van beren en zwanen te maken in het drukatelier.

Gratis.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Er zijn ateliers om 14u, 15u en 16u. Duur: 45 minuten.

Stadsarchief Brugge: Burg 11A – 8000 Brugge

Rolstoeltoegankelijk

Vooraf inschrijven is verplicht: https://www.erfgoedcelbrugge.be/nl/erfgoeddag-2023/ontdek-het-programma/erfgoeddag-2023---workshops/drukatelier-beer-en-zwaan-op-papier

In samenwerking met Skriewer Speel- en Leerplek.

Begeleiders van de kinderen kunnen ondertussen een geleid bezoek aan de tentoonstelling ‘Brugges Beestig Duo. De beer en de zwaan’ en enkele topstukken van het archief brengen.