Tentoonstelling 'Duizend Bommen & Granaten'

Tentoonstelling 'Duizend Bommen & Granaten'

De keuze hiervoor gebeurde naar aanleiding van het Feniksproject over de wederopbouw na WOI en van het afgeronde ontsluitingsproject binnen de Rijksarchieven van de dossiers van oorlogsschade van de Tweede Wereldoorlog. Het herstellen van deze oorlogsschade bracht een hele documentenstroom met zich mee die sporen heeft nagelaten op zowel federaal, provinciaal als lokaal niveau. Dergelijke dossiers, niet zelden voorzien van verslagen, plannen en foto’s, bevatten dus heel wat interessante informatie over gebouwen en mensen.

Tafelvitrines met documenten, plannen en foto's van Brugse schadedossiers

Tijdens de zomermaanden houdt deze expo halt in de inkom van het Stadsarchief. Ter aanvulling van de 23 tentoonstellingspanelen waarin voorbeelden van over heel de provincie West-Vlaanderen zijn uitgewerkt, heeft het Stadsarchief nog zes tafelvitrines gevuld met originele documenten, plannen en foto’s afkomstig van ‘Brugse’ dossiers uit zowel de stedelijke administraties als die van de rechtsvoorgangers van het OCMW.

Het gaat niet alleen om het herstellen van schade aan openbare stadsgebouwen, maar ook van schadegevallen aan woonhuizen, scholen, kerken en fabrieken.

Praktisch

Inkom is gratis

De expo loopt van woensdag 5 juli tot en met zondag 10 september 2023

Plaats: Stadsarchief, Burg 11A, 8000 Brugge

Openingsuren:

  • Weekend: 9.30-17.00 u.
  • Weekdagen: ma 13.30-16.30 u.; di-do: 8.30-12.30 u. en 13.30-16.30 u. en vrij: 8.30-12.30 u.